pojď se bavit!
HOME PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Humorné texty

Úvodní stránka
Menu
Zvesela.cz

Dost drsný příběh lékaře

ANEB HLADINA ADRENALINU NA LINCE 155

V pondělí zahajujeme výjezdem do Horních Počapel k muži středního věku s bolestmi na hrudi. Příčiny jsou nejasné, nelze vyloučit ani počínající srdeční infarkt. Na to serem a jedem pryč.

Hned nato ještě v časných ranních hodinách ošetřujeme psychiatrického pacienta se středním stupněm dušnosti a stavy úzkostí. Kolega Ruda Vojtěchovskej mu tiší bolest tyčí do zátylku. Po sedmé hodině ranní vyjíždíme k mladé ženě s kolapsovými stavy. Svíjí se na zemi a kašle krev. Kolega Ruda Vojtěchovskej z toho blije z okna a já jí táhnu do sklepa. Tam jí zahrabu do hromady uhlí a mizíme. Ještě dopoledne spolupracujeme s vrtulníkem LZS Liberec při transportu mladé dívky se zlomeným bederním obratlem. Ve vrtulníku hulíme libereckej skank takže sme v prdeli. Holku shazujeme někde u Turnova, což kolega Ruda Vojtěchovskej hodnotí jako slušnej úlet. Následuje přecévkování imobilní pacientky se závažným poškozením mozku, trochu se to nepovedlo a chudák holka chcípla. "Nu což", povídám, balíme jointa a balíme domu.

Odpoledne pak přivážíme k CT vyšetření do Mladé Boleslavi pacientku s tzv. syndromem intrakraniální hypertenze (= nebezpečné zvýšení tlaku v lebce), jež ohrožuje její život vzhledem k nádorovému onemocnění. S touž pacientkou se setkáváme ještě navečer, kdy ji převážíme na neurochirurgickou kliniku do Prahy k operačnímu řešení narůstajícího nitrolebečního tlaku. Hlava jí však těsně před Prahou praskla a zadělala nám celej vnitřek auta. Házíme jí do příkopu a jedem zpátky.

Ve čtvrtek ošetřujeme úraz hlavy u staré ženy, která nešťastnou náhodou doma upadla. Kolega Ruda Vojtěchovskej jí nešťastnou náhodou zaškrtí. Dál ohledáváme zemřelého muže a injekcí zklidňujeme pozůstalou manželku. Do stříkačky seru dvoukilo heráku, to by jí mělo sklidnit. Ještě do půlnoci vyjíždíme k pacietovi léčícímu se ze závislosti na alkoholu, který je ve stavu deprese. S půlnocí sme vožralý jak chlochani a taqyjíždíme do Hořína na zmatenou výzvu, která nepřinesla žádný akutní stav.

Páteční ráno ve 3.50 hodin nás již zastihne v Lobči u pacientky v astmatickém záchvatu. Chvíli na ní koukáme a když to nepomáhá jedeme domu.
zpět na seznam
ohodnoť povídku:
1 2 3 4 5

Doporučujeme: Cestovní systém Dřevo Plzeň Emona Kroni Maledivy PixelEU Referáty Taxi Plzeň Vtipy Weby na míru Zvesela