pojď se bavit!
HOME PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Humorné texty

Úvodní stránka
Menu
Zvesela.cz

Naše první společná noc

Bylo to uplne jednoduche. Zpocatku jsem necekal jak to vsechno skonci. Ve chvili, kdy mi ale bylo nejhure se objevila. Vedel jsem, ze bych mohl vsechno, co jsem mel za sebou smest ze stolu a zacit uplne znova. Moje minulost ji nezajimala. Zalezelo to jenom na me, jak se zachovam. Mozna jsem to (zatim) nepodelal.

Je se mnou stale. Neopousti me. Myslim si, ze pokud neudelam zadnou kardinalni chybu, ktera by ukazala ji i mne, jaky jsem truhlik, tak nam to spolu vydrzi. I kdyz je chladna, presto ji denne sviram pevne ve svych rukou s tim, ze me potkalo neskutecne stesti. Nedovedu si bez ni predstavit jediny den. Natoz pak treba tyden odlouceni. Ale i to mne jiz potkalo. Nechci, aby se to opakovalo, protoze mi bylo spatne. Ze sebe. I kdyz jsem za to nemohl.

A jak jsme se spolu seznamili? Bylo to jednoduche. Zpocatku kazdy vi, ze existuje, ale nejak to zvlada bez ni. I kdyz se s ni potkavate na kazdem kroku, vzdycky jen tise zavidite, ale bud mate strach, nebo prece jen jde o "vyssi tridu", takze hned vycouvate a zapomenete. Ja jsem na tom byl stejne. Znal jsem ji hodne dlouho. Od narozeni. Vzdycky jsem k ni citil respekt. Uznaval jsem jeji dovednosti, moznosti a kvality. Presto jsem se drzel krok zpet, protoze jsem si na ni netroufal.

Nemohl jsem. Byl jsem studentem. I kdyz hodne spoluzaku nejake mela, ja se ji chtel venovat naplno, neomezovat se, uzivat si s ni, kdy to jen pujde. Potom se to stalo. Skoncil jsem studia a rozhodl jsem se, ze si taky nejakou musim poridit. Jakou? V tom jsem mel jasno. Rikam, ze ji znam odmalicka. Vim, co ji provazelo kdyz byla v plenkach, jak se menila, kdo ji miloval a proc. Vsem jsem zavidel.

Poprve jsme se poradne videli a promluvili si v jednom obchode. Mel jsem tuseni, ze ji tam najdu. Dlouho jsem se odhodlaval k tomu, vstoupil do dveri a rict si o ni. Chtel jsem ji. Jeden krok a byli jsme vedle sebe. Chytil jsem ji do ruky a objal. Souzneni nasich dusi - vsichni to tehdy museli videt. Zamilovali jsme se do sebe a oba vedeli, ze tohle musi pokracovat.

Za par minut jsem si ji odvezl. V mem aute odjela ke me domu. Stravili jsme spolecne prvni noc. Krasa. Usinat po jejim boku, probouzet se vedle ni. Byl jsem zaslepen. Dalsi den jsem se bez ni nehnul. Vsude jsem ji bral. Sice nebyla zpocatku moc povidava, ale pozdeji se zmenila. Seznamil jsem ji se spoustou mych pratel. Hodne lidi mi rikalo, jak jsem si dobre vybral. Ja to vim. Nemel jsem nikdy pomysleni na zadnou jinou.

Postupem casu sice zjistuji, ze kolem mne se objevuje hodne krasnych, mozna i krasnejsich, nez je ona, ale i tak v ni nachazim dennodenne to, co potrebuji. Je spolehliva, pracovita, sikovna. Necha si toho ode mne hodne libit. Tolerance jeji duse nema hranic. Sem tam ji sice trochu pretezuji, casto je vycerpana, ale je na ni videt, ze v me spolecnosti je spokojena a poskytuje mi vsechno, na co si pomyslim.

Co jsem delal do okamziku, nez jsme se dali dohromady ji nezajima. Nepta se na to. Z toho mam radost. I kdyz nemam co skryvat, je prijemne, ze o mne vsechno nevi. Stejne jako ja o ni. Porad se ucime. Navzajem. Trochu tajemna panuje na obou stranach. Dalsi z duvodu, ktere me utvrzuji v myslenkach, abych se ji nikdy, za zadnou cenu, nevzdal.

Neopusti-li me ona, ja to nebudu. Dlouho po mem boku bude chloubou. Jeji krasa je skoro vecna. A ja jsem zapomnel, ze jsem vas doposud nepredstavil. Omlouvam se, ale jsem zaslepen laskou k ni. Jmenuje se slecna Nokia 6210...
zpět na seznam
ohodnoť povídku:
1 2 3 4 5

Doporučujeme: Cestovní systém Dřevo Plzeň Emona Kroni Maledivy PixelEU Referáty Taxi Plzeň Vtipy Weby na míru Zvesela